Onzinnigheid troef bij Gillette

gilette-mach-17Voor onze vakantie naar Thailand hadden we besloten geen bagage in te checken. Het gevolg is dat we ‘slechts’ met handbagage reisden, ofwel een beperkte hoeveelheid kleding, toiletartikelen en electronica.

Zodoende kocht ik op de plaats van bestemming een ouderwets wegwerp-scheermes voor de duur van de reis en een minibusje scheerschuim. Het resultaat was verbluffend: ik scheerde me gladder dan ooit, zonder vervelende of pijnlijke wondjes.

Let wel: het mesje dat hierbij werd gebruikt was er één van de eerste generatie wegwerp mesjes. Een enkel scheerblad dus.

Vergelijk dat eens met het meest recente product van Gilette, de Fusion. Het ding bevat maar liefst vijf (!) mesjes waarmee je je vermeend nóg gladder scheert dan ooit. Jaja. Dat zeiden ze ook bij de Mach 2, de Mach 3 en de Mach 4. En nu dus de Mach 5.

Waar houdt dit op? Ik hoor de voice-over van de reclame in 2027 al: “De nieuwe Mach 17, met zeventien mesjes voor een nog gladder resultaat. Gillette, the best a man can get.”

Scheermesjes zijn duur. Daarnaast zijn ze nou niet bepaald duurzaam te noemen. Je gebruikt het een week of twee, waarna je ze ongezien in de vuilnisbak gooit. Bij een enkel mesje is de schade hiervan nog te overzien, maar bij vijf mesjes wordt het al twijfelachtig.

Nee, niet duurzaam dus. En zodoende ook niet erg 2010. Ik stap over naar de Hema mesjes. Lekker dicht bij huis, en een stuk minder onzinnig.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *